Silja linedance 22-23 april.

 

Vi var 4 deltagare från Åkersberga som hade en fantastisk upplevelse bland 1200 dansare som samsades på tre dansgolv.

Det blev mycket dans och lite sömn men vansinnigt roligt. Arrangörerna tyckte tydligen likadant och utlovade en ny resa redan den 17 november och då med Silja Symfoni. Syftet med resan är bl.a. att komma in i Guinness rekordbok med rekordstort antal dansare vid ett och samma tillfälle.

Terminsavslutningsfest 21/4   


Festlig avslutning hölls i Roslagskulla med deltagare från Österåkers samtliga kurser samt gäster från Märsta. Tre timmars dans samt snaskande på medhavd massäck.

Två ny danser lärdes ut Jitterbuggin och Alfie

Urban avtackades med tal (se nedan) och vin.

    Våravslutning i Kulla

 

Avslutningsdanser med vår ledare och DJ Urban.

En viss westerninspiration förekom också.

Eastfield-dansare på besök hos Crazy Cats öppna hus i Vallentuna den 10/5.


Vi var 10 som kom till Vallentuna för att prova på att dansa till levande orkester. Det visade sig vara lite annorlunda än att dansa till från förväg uppgjorda listor. Men med god improvisationsförmåga fick kvällens ledare Louise igång alla på golvet. En trevlig plats vi gärna kommer tillbaks till.

Hågelbyparken 11 juni


5 glada dansare från klubben blandade sig med drygt 200 andra entusiaster i en härlig sommarkväll vid Hågelbyparkens utedansbana. Arrangör var

Hit Da Floor som gladde sig åt ett nytt deltagarrekord.


Fler sådana här fina kvällar med dans och vi återkommer med all säkerhet avståndet till trots var det värt det.


Dansuppvisning den 14/7 vid Spelmansstämman i Wira


Klubbens första offentliga framträdande har nu skett med ett mycket lyckat resultat. Fint väder, bra dansbana och en fantastisk publik gjorde att allt gick som en dans !!.


Julfesten 1/12

Julfesten har genomförts i Nykvarns hembygdsgård med ett lyckat resultat.


Ett stort tack till alla som var med och gjorde denna eftermiddag till en minnesvärd juldans.


Se bilderna från festen genom att klicka på nedanstående bild.


   

Julfest07 Nykvarn

 

Stegscheman på Helenas workshopdanser kommer här:


Big Love

$Money, Money, Money$

Öppet Hus i Roslagskulla den 8 september


Trots eller kanske p.g.a. det dåliga vädret så blev det ett välbesökt öppet hus med workshop och allmän dans. Detta kändes som en mycket bra start på höstens kursverksamhet både i Berga och i Kulla.

Höststart i Kulla 15/9

Nu är kursen igång i Roslagskulla och vår nyutbildade instruktör Helena talade om hur det skulle gå till och sen drog dansen igång.

Countryresa med Vikinglinjen den 11-12 mars


Vi var 7 deltagare från Åkersberga som deltog på denna Countryfestival med linedance i 24 timmar.Terminsavslutning HT-07  i Berga


En trevlig avslutning på båda kursgrupperna och avtackning med blommor, dryck och godis.Avslutningsfest med Crazy Flutters på Blå Vingen i Husby-Långhundra den 12/5.


Trots Melodifestival på TV så fylldes dansgolvet med som vanligt glada dansare. Tävlingar och god mat blev trevliga små avbrott i dansandet. Tack arrangörerna från 6 deltagare från Åkersberga.


Boo brygga 24/6

bjöd upp till dans den 24 juni efter att vi bildat vår förening. Fem av oss var och dansade i  denna sköna miljö intill vattnet.


Silja Linedancekryssning 17-19/11


17 klubbmedlemmar åkte i väg på linedancekryssning 17-19 november.

Vi och över 500 andra dansare hjälpte till att sätta världsrekord i längsta line.

Trevlig gemenskap och mycket dans fick vi på köpet. Tyvärr så blev det inte så många dansare som arrangörerna hade  förväntat sig men vi kunde ändå mäta upp en line på 450 meter.

En liten plump i arrangemanget får Siljaline stå för som inte kunde ordna ett ordentligt dansgolv utan luckor i parketten som flera snubblade i.


Nu ser vi fram mot nästa kryssning med Vikingline i mars.


Dansuppvisning och provapåkväll hos Vaxholms kommuns utbildnings-förvaltning 24/10.


8 dansare från klubben visade upp några danser och lät personalen få pröva på linedance i samband med sin personalfest med temat country.