Den 15 januari var Scooter Lee på besök hos Crazy Flutters i Märsta. Scooter sjöng och ledde linedansen under 2 timmar och innan dansen hann hon med att ha en föreläsning för de instruktörer som fanns på plats. En härlig kväll med löfte om återkomst nästa år.

   Några bilder17 april var dansgruppen på Ljusterömässan.

Företagarföreningen på Ljusterö genomförde en mässa på Ljusterö Bygdegård för att marknadsföra sig. Deltagare var förutom företagarna även föreningslivet, brandkåren, kyrkan och kommunen. Klubben var inbjuden för att bjuda på en uppvisning i linedance eftersom kursverksamhet sker i bygdegården både torsdagar och söndagar. Besökarna som var där fick även möjlighet att prova på detta fina nöje.

   Några bilder23 maj Årets premiärdans på Ekbacken.

Trots regn och åska kom ca. 40 dansare till årets premiär på sommardanserna på Ekbacken. När åskan slog ut strömmen så det ett tag ut som vi skulle tvingas avsluta i förtid men under den för tidiga kaffepausen kom strömmen åter och vi kunde slutföra alla danser för dagen.


17 juli Spelmansstämman i Wira

 

Uppvisningsgruppen


Återigen var vår uppvisningsgrupp på scenen i Wira och levererade 6 fantastiska uppvisningsdanser.


Nu kan du se dom på Youtube:


Time To Swing


Red Hot Salsa


Picnic Polka


Come Dance With Me


Fuyijama Mama


Irish Stew


Eastfield's Linedancer genomförde även i år sommardanser på Ekbacken.

  Följande datum:


Sönd   23/5 , Onsd    9/6  , Sönd   20/6 , Sönd   25/7 

Sönd   15/8 


Workshopdanserna:

23/5  Casanova Cowboy

9/6    Tennesee Waltz Surprise  video 

20/6  Walking In The Rain,   Video ;  This And That,video 

25/7 Call Me   video 

15/8  On The Road Again , Video

Bilder från sista sommardansen i år.

   

  Ekbacken

  100815

Tack alla som kom och gjorde det till en lyckad danssommar.


4 december  Julfest i Ljusterö Bygdegård


Återigen samlades de flesta av höstterminens dansare för en trevlig avslutning till ett julbord och efterföljande dans.

Platsen var traditionsenligt på Ljusterö Bygdegård och festkommitten från Ljusterö hade gjort i ordning ett härligt julbord med julskinka m.m.


Det var en mycket god stämning och dansglädjen var som vanligt hög. Helena gjorde ett tappert försök att lära ut en contradans som visade sig vara för svår för dagen och det underlättade inte att Helenas danspartner Lennart, inte heller kunde dansen. Men vi ger oss inte, den kommer säkert tillbaka en annan gång.19-21 feb Stenungsundsbadens Hotell och Just Dance var värdar för 3 härliga dagar . På plats från klubben var Lennart, Inge, Åke, Marie-Louise och Sonja. Det var en underhållande och jobbig helg med dans och workshop hela dagarna och halva nätterna.

Koreograferna Rob Fowler, Kate Sala, Craigh Bennet och Robbie McGowan Hickie var där för att lära oss sina senaste danser, övrig tid dansade vi efter danslista som även närvarande klubbar fick bidra med dansförslag. 


Video på Devils on the Loose, en av de utlärda danserna.

Några bilder


23 april bjud Crazy Flutters och Crazy Cats på öppen dans med levande musik. Gruppen Terry Bells spelade och Urban hade gjort en bra danslista till deras musik.

Louise från Crazy Cats passade på att filma en hel del och kolla om du hittar dig själv på dessa filmer genom att klicka på nedanstående länkar.


  http://www.youtube.com/watch?v=KB33mEYW8CU

 http://www.youtube.com/watch?v=_ds8-wOCPBY

http://www.youtube.com/watch?v=L8z35X4CF5M


High Chaparall 2010

Den 1 - 4 juli var Inge och Lennart i Småland på High Chaparall för att delta i årets Countryweekend på High Chaparall.

I kanonfint väder om än i varmaste laget (runt 30 grader varje dag) så dansade vi oss igenom dessa 4 dagar tillsammans med många glada dansare från hela landet. Ett mycket bra arrangemang och en bra camping lockar till återbesök.

    Några bilder


9 Juli sommarrapport från Helsingborg

   


Det är roligt att besöka andra klubbars sommardanser när man är på semester i landet.


Den 29 juli var det sommardans i Pålsjöpaviljongen Helsingborg. Paviljongen påminner om vår Ekbacken och med bra danser och trevligt bemötande spelar storleken ingen roll. Vi som var i Skåne den här dagen var Inge & Lennart som var i Bjuv och Gunilla & Pär som var i Höganäs.


Tack Linedance Helsingborg för en trevlig kväll.29 augusti Kanalens Dag

För tredje året i rad deltog vi på Kanalens Dag med uppvisningsgruppens danser och där vi bjöd in publiken att pröva på denna danskonst.


Bra väder, härlig stämning och många som passade på att prova på linedance under ledning av Helena, gjorde att det kändes som en härlig avslutning för året på denna fina dansbana. Klicka bilden nedan för att se hur det var.