26/2 Årsmöte med dans i Folkets HusÅrsmötet genomfördes i Folkets Hus med ca 25 medlemmar. Ny styrelse valdes och nya ledamöter blev Kristina Lindhoff och Helena Sundström (tidigare suppl.)


Hela styrelsen finns på styrelsesidan.


Efter mötet blev den dans till vilken även alla kursdeltagare var inbjudna. Det var härlig stämning och dansades i 2,5 timme. Se bilderna från dansen.

Workshopdansen blev:  Wave On Wave12-13 mars Countrykryssning på CinderellaSå har vi nu dansat av oss till countrymusik på Viking Cinderella. Resan var mycket trevlig, inga vågor och bra musik. Urban Danielsson från Crazy Flutters var DJ och lärde även ut 4 danser. Nio klubbdeltagare var med på årets resa och alla verkade ha roligt med mycket dans. Nu ser vi fram mot linedancekryssningen i april med Siljaline.


Utlärda danser: Country Swingin'  Dog House Blues  Forgive And Forget  video, Mexican Girl7 maj Vårfest på Ljusterö

En tradition som är värt att upprepa är klubbens vårfest med dans påLjusterö Bygdegård. Till festen är alla klubbmedlemmar och kursdeltagare inbjudna, i år bjöds även den PRO-grupp som dansar på Ljusterö in.


Vi var ett trettiotal som roade oss och åt ut medhavda matpaket.

29 maj Start för sommardanser på Ekbacken


Årets start för sommardanser på Ekbacken såg länge ut att bli en regnig start men timmen innan vi började sken solen upp (som vanligt) och vi kunde dansa in sommaren ordentligt. Ett stort antal hade tagit sig till premiären vilket var glädjande och vi ser fram mot en skön fortsättning på sommardanserna.30 juli uppvisning på Täby Galopp


En liten del av uppvisningsgruppen (6 st) deltog på Täby Galopps Westerndag. I tryckande värme dansade vi i pauserna mellan V65-loppen.


 Några bilder
28 augusti Kanalens Dag


Återigen var vår uppvisningsgrupp med på Kanalens Dag med uppvisning på Dansbanan. Uppvisningen föregicks av träning vid gamla värmepumpslokalen, för att få upp ångan kanske. Den här gången var det många föreningar som ville vara på dansbanan och visa upp sig, så vi fick avstå från att bjuda in publiken till att pröva på linedance. Danserna var uppskattade av den publik som stod runt dansbanan och tittade på.

Några bilder


Den 10 dec. var det julfest i Ljusterö Bygdegård.Ett 40-tal glada medlemmar och kursdeltagare träffades till den traditionella julfesten i Bygdegården. Arbetsgruppen  under ledning av Kristina hade dukat upp ett gott julbord som vi efter inledande mingel stoppade i oss. Därefter startade dansen till julmusik. Överraskningsmomentet var att vi fick besök av Österåkers lucia med följe. Dom tillsammans med Ljusterökören framförde sköna julsånger.

Några bilder
Den 10 dec. var det julfest i Ljusterö Bygdegård.Ett 40-tal glada medlemmar och kursdeltagare träffades till den traditionella julfesten i Bygdegården. Arbetsgruppen  under ledning av Kristina hade dukat upp ett gott julbord som vi efter inledande mingel stoppade i oss. Därefter startade dansen till julmusik. Överraskningsmomentet var att vi fick besök av Österåkers lucia med följe. Dom tillsammans med Ljusterökören framförde sköna julsånger.


 


Några bilder
6/3 Kursdans på Ljusterö


Dagen ny dans Little Soul Sister som är en floorsplit till Hey Soul Sister, saknades som video på Youtube.


Efter att gruppen lärt sig dansen så spelades den in för att andra ska kunna njuta av en trevlig nybörjardans.17-18 april Linedancekryssning med Silja Line


Årets resa med Silja Line blev en höjdare både när det gäller musik och väder. Resan gick till Åbo (om nu någon upptäckte det) och dans på fyra dansbanor från 20.00- 05.00 och 08.00- 17.00 så nog fick man dansa så det räcker några dagar. Klubben hade 17 deltagare med på resan och roligt hade vi allihop. Lite bilder fick vi med oss tyvärr ingen gruppbild.


 21-22 maj var koreograferna Darren & Lana på besök i Uppsala hos Friend In Line


Klubben hade gjort ett bra program med mycket musik och Darren & Lana lärde ut 5 av sina danser varav en var helt nyskriven. Mer om detta finns på FriendsInLines hemsida.


 16 juli Uppvisning på Wira Spelmansstämma i Wira Bruk


I fint väder och med mycket publik kunde uppvisningsgruppen genomföra ett trevligt progra som Helena hade satt ihop. Det var fjärde gången som vi var med i Wira.


Ta del av uppvisningen på ca. 13 minuter på YouTube. Ekbacken


TACK FÖR I ÅR


Ekbackens sommardanser har nu haft den sista dansen för i år. Vi tackar alla som varit med och dansat och åter gjort det till ett trevligt dans-år igen. Vi ses på Ekbacken nästa år den 20 maj.


Worshopdanser:


29/5 :  S.O.T.B (Sex On The Beach)     YouTubefilm


19/6:  We No Speak Americano   YouTubefilm        


10/7:  I'm No Good    YouTubefilm


31/7:   Not Without Us   Youtubefilm


21/8:   Rockin' With The Rhythm   Youtubefilm


 21 augusti Ekbacken


Sista dansen för i år på Ekbacken blev mycket lyckad. Vackert väder och varm lockade många till den fina dansbanan. Det var den 5:e öppna dansen och samtliga har kunnat genomföras med bra väder även om det verkat hotfull ibland.


Nu ser vi fram mot nästa år med nya och gamla


   Några bilder